google-plus
Menu
Hotel Crocus -  Zakopane Zakopane
Wybierz termin
Przyjazd 29 Kwi 17'
Wyjazd 30 Kwi 17'
Sprawdź dostępność
Zadzwoń+48 (18) 20 26 500

Menu a'la Carte

Przystawki

Śledź różowy marynowany w kurkach i oscypku podany z piernikiem i majonezem z buraka

- 29zł -

Tatar z polędwicy wołowej z prawdziwkami i musem z jaj

- 40zł -

Carpaccio z polędwicy jelenia podane z musem z owoców leśnych, borowikami confit i rukolą

- 48zł -

Sałatki

Sałatka Cezar podana z kurczakiem, bekonem, parmezanem i bagietką

- 29zł -

Sałatka Cezar podana z krewetkami, parmezanem i bagietką

- 29zł -

Rukola w konfiturze z cebuli z mozarellą i orzechami piniowymi

- 22zł -

Zupy

Ogórkowa serwowana z galaretką z kiszonego ogórka, polentą i crème fraîche

- 15zł -

Tajska o aromacie imbiru, kokosu i trawy cytrynowej z pieczonym kurczakiem

- 25zł -

Rybna zupa z łososiem, dorszem i małżami

- 32zł -

Dania główne

Filet z żabnicy serwowany z czarną fasolą, makaronem chow mein i kompresowanym ogórkiem

- 72zł -

Pierś kaczki żeńskiej sous vide podana z kaszą kuskus, jabłkiem, musztardą pomarańczową i musem z wędzonej śliwki

- 56zł -

Krewetki smażone z polskim czosnkiem i pastą chili podduszone w białym winie z dodatkiem zimnego masła

- 69zł -

Rib eye stek podany z frytkami home, sałatą frisee i salsą pomidorową

- 74/124zł -

Pierś perliczki ułożona na kaszotto grzybowym, serwowana z kapustą pak choy i cebulą confit

- 42zł -

Desery

Suflet czekoladowy z sorbetem z ananasowo-bazyliowym

- 22zł -

Lody z palonego masła z piaskiem orzechowym

- 16zł -

Creme brulee o aromacie lawendy karmelizowany brązowym cukrem

- 19zł -

Polskie kozie sery z musztardą figową i konfiturą z gruszek

- 38zł -

Menu na góralską nutę

Przystawki

Ser regionalny pieczony i podany z konfiturą

- 19zł -

Moskol z sosem kurkowym

- 21zł -

Zupy

Żurek podhalański z wkładką domowej białej kiełbasy

- 14zł -

Kwaśnica na baraninie z grzanką i owczym serem

- 14zł -

Gazdowski rosół z makaronem i mięsną wkładką

- 17zł -

Dania główne

Pstrąg z górskiego potoku pieczony w całości serwowany z młodymi ziemniakami i marynowanymi ogórkami

- 32zł -

Kotlet Juhas z serem regionalnym i bekonem podany z grulami zasmażanymi z bryndzą i kapusta kiszoną

- 33zł -

Placek po Zbójnicku z gulaszem wołowym, kwaśną śmietaną, kiszonym ogórkiem i serem regionalnym

- 35zł -

Udo gęsie confit serwowane z knedlami nadziewanymi brusznicami i puree z czerwonej kapusty z wiśniami

- 44zł -

Jagnięcina marynowana w góralskiej mioduli ułożona na soczewicy z bobem z kapustą i leśnymi grzybami

- 63zł -

Desery

Menu - obiadokolacje dookoła świata

Poniedziałek

Żurek staropolski

Zrazy wołowe z kluskami śląskimi i burakami z chrzanem

Szarlotka z lodami waniliowymi

Wtorek

Zupa minestrone

Gnocchi pieczone z kurczakiem, szpinakiem, krewetkam i parmezanem

Tiramisu

Środa

Kwaśnica gotowana na pieczonej baraninie

Schab z grilla z boczkiem i oscypkiem serwowany z kiszoną kapustą i puree ziemniaczanym

Jabłko pieczone z cynamonem, śliwką i sosem waniliowym

Czwartek

Kremowa zupa serowa

Gulasz cielęcy w sosie śmietanowym z grzybami, plackiem rosti i brukselką

Fondue czekoladowe z owocami

Piątek

Grzybowa zupa zapiekana z ciastem francuskim

Filet z łososia serwowany z zapiekanką ziemniaczaną gratin i brokułami

Creme brulee

Sobota

Pikantna zupa cytrynowa z mlekiem kokosowym i dzikim ryżem

Kotlet z mielonej jagnięciny podany z ciecierzycą w sosie pomidorowym i smażoną cukinią

Sernik na zimno z biszkoptem, musem brzoskwiniowym i owocem granatu

Niedziela

Bulion orientalny z pierożkami von ton

Yakisoba- smażony makaron z polędwiczką, krewetkami i warzywami Wok

Ryż kokosowy z musem mango

Menu Malucha

Zupy

Domowy rosół z makaronem

- 8zł -

Zupa pomidorowa z ryżem

- 8zł -

Dania główne

Nuggetsy z kurczaka lub paluszki rybne

- 15zł -

Placki ziemniaczane

- 12zł -

Spaghetti z sosem pomidorowym

- 15zł -

Frytki

- 6zł -

Frytki Spadolini z serem

- 8zł -

Pizza Margherita plus dwa wymarzone dodatki

- 25zł -

Cheeseburger

- 14zł -

Surówki

Surówki do wyboru marchew/mizeria

- 7zł -

Desery

Naleśniki z serem lub owocami sezonowymi

- 14zł -

Racuchy z jabłkami lub nutellą

- 12zł -

Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną

- 12zł -
   Danie dostępne w wersji bezglutenowej
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij